Cursul este special destinat pentru adolescenții de clasa a XII-a (18-19 ani) care doresc să se pregătească pentru examenul de Bacaluareat. De asemenea și adolescenții de clasa a XI-a pot participa la acest curs, fiind un prilej bun de a învăța programare, de a completa cunoștințele de la clasă dar și de a vedea rigorile examenului de bacalaureat la informatică!

Cunoștințe de programare elementare sunt necesare întrucât cursul vizeaza recapitularea, sinteza și completarea cunoștințelor în vederea susținerii examenului de bacaluareat!

Programa cursului este aproximativ aceeași cu programa de bacalureat pentru clase de matematică-informatică. La cerere putem organiza și un curs similar pentru pregătirea examenului de bacalaureat pentru profilul de științele naturii.

Cursul urmărește o programă compatibilă cu cea a şcolilor din Romănia, cu observația unei abordări proprii. De asemenea în cadrul cursului am introdus și noțiuni de programare orientată obiect în C++ pentru înțelegerea facilă a restului de concepte și algoritmi. Cursul aprofundează limbajul C/C++ dar are ca scop dezvoltarea unei gândiri algoritmice, capabile să dezvolte o carieră în domeniul IT. Acesta un curs practic unde cursanții vor învăța să programeze, utilizând exemple de la simplu la complex. De asemenea vom realiza și exemple practice de prelucrare a datelor provenite de la senzori utilizând platforma ARDUINO.

Cursul se desfășoară în sală în echipe de 5-6 persoane pentru a asigura calitatea cursului și respectarea normelor de distanțare socială!

Cursul constă săptămînal în 5 ore de curs în sală, și 1-2 ore pe platforma noastră educațională. În ultimele 5 săptămâni de curs, celor cinci ore de curs în clasă se vor adăuga încă trei ore de simulare a examenului efectiv.
Despre Curs

16:00 - 18:30 sau 15:00 - 17:30

Programul este orientativ. Sunt două ședințe săptămânale de 2.5 ore (două ore jumate), una în cursul săptămânii și/sau una în weekend!

Durata: 20 săptămâni

40 ședințe

2 ședințe săptămânale

Volum total de studiu: 25 ore / lună (total 125)

20 ore studiu practic în echipe 5-6 persoane

5 ore studiu pe platforma educațională IT LABS

ședințe de 2.5 ore (două ore și jumătate)

Număr cursanţi la orele de curs: 5-6

Cursurile se țin în sala de curs!

Cursurile se țin online pentru grupele de elevi care nu sunt din Timisoara.

Taxa: 2500 RON

500 RON / Lună

20 RON / oră de curs

+ 250 RON Kit Arduino ***


Echipamente: laptop personal


Următorul curs:
Aprilie 2022

Data este estimativă și poate suferi modificări în funcție de numărul de înscrieri!

Cursuri acreditate

Cursurile IT LABS sunt certificate în România, Uniunea Europeană, și de asemenea în SUA și Canada.

Citește aici despre cursurile și certificatele obținute!

Mentorat IT LABS

Cursurile IT LABS sunt dezvoltate pe baza conceptului de mentorat. Din dorința unor cursuri de calitate formăm echipe de studiu de 5-6 persoane. Mentorii IT LABS sunt persoane cu experiență în industria IT, nu teoreticieni, care transmit cursanților pasiunea unui început de carieră în domeniul IT. Avem traineri acreditați MICROSOFT/COMPTIA.

HR Speed Dating

Ajutăm cursanții noștri să ajungă direct angajații companiilor de top din Timișoara, sau de oriunde. Interviul de angajare, completarea unui CV și multe altele vor fi explicate în detaliu. Suntem alături de cursanții noștri în tot acest proces.

Oferta IT LABS

Cursul pe care il ofera IT LABS Akademy este un curs in format unic, in Romania prin abordare, cunostinte si valoare, consecinta a unei experiente de peste un deceniu.

Curicula unicat

Programul nostru de studiu este unicat in Romania, intrucat pune accentul pe învățarea programarii orientate obiect, și nu doar pe invatarea limbajului. Mai exact ve-ți învăța mai întâi instrucțiunile de bază ale limbajului și apoi vom continua cu aprofundarea structurilor, a claselor și a obeictelor. Vom cotinua cu aplicații puternic funcționale, care vor folosi vectori și matrici pe tot parcursul cursului. Cursul pune accent pe dezvoltarea abilitatilor algoritmice. Învățarea limbajului va fi strâns legata apoi de proiecte care să vă inițieze in universul C/C++.

Grupe de studiu

Suntem singurul centru de training din Romania in care studiul practic se face in echipe mici de 5-6 persoane. Am ales echipe mici de studiu pentru respectarea normelor de distanțare socială și pentru calitatea cursurilor

La sfârșitul fiecarui curs cursantul va pleca acasă cu codul corect indentat și fără nici o eroare, ceea ce nu ar fi posibil la echipe de studiu mai mari de 5-6 persoane

Organizarea cursului

Desfășurarea programului de predare va cuprinde:

  • Curs (2 ore) în care vor fi prezentate concepte si notiuni, studii de caz.

  • Teme individuale (4-6 ore), unde ve-ți avea de implementat și rezolvat individual diferite programe.

  • Studiu practic (2 ore), când ve-ți avea ocazia de putea discuta cu un trainer despre neclarități si probleme, respectiv ve-ti realiza studii de caz.

  • Test (2 ore), unde periodic vor fi evaluate cunostintele dumneavoastraPrograma curs

Cursul este o abordare pragmatică de învăţare a limbajului C++

Programul de studiu va prezinta versiunea C++ 12 și vom lucra cu ARDUINO pentru a facilita cursanților să vadă în practică cum se utilizează limbajul!

Responsive image

Instrucţiuni de control ale limbajului C++

Cursul începe cu ceea ce este important: instrucţiunile limbajului, adică IF, FOR, WHILE. Vom explica şi exersa toate aceste instrucţiuni în exemple simple şi ilustrative, respectiv proiecte de mică anvergură.

OOP în C++

Dupa ce ati invatat sa cosntruiti aplicatii C++ simple, si sa integrati cod in ele, acum a sosit momentul sa proiectati propriile dumneavoastră clase, și să le implementați. Clasele, obiectele, clasele abstracte, enumeratiile nu vor fi mai acum o necunoscuta pentru dumneavoastra! Cunoștințele de OOP în C++ deși nu sunt cerute în programa de bacalaureat le vom prezenta întrucât cursanții noștri au nevoie de aceste cunoștințe pentru a înțelege restul materiei.

Algoritmi elementari

O dată ce avem cunoștințele de bază asupra limbajului de programare vom proiecta și dezvolta algoritmi elementari. Problemele de divizibilitate, de operare asupra cifrelor unui număr, metodele de sortare și căutare, și mulți alți algoritmi vor fi exersați în cadrul acestui modul.

Vectori și Matrici

Aceste containere sunt foarte utile în programare. Deși matricile au ilustrare mai mult didactică, vom insista și pe acestea. Vom realiza aplicații de la simple la complexe utilizând vectori și matrici. Vom folosi vectori de numere,

Structuri și Fişiere

Datele programelor le vom scrie sau prelua din fișiere text sau binare. Vom detalia și exemplifica cum putem lucra cu fișiere pentru a construi exemple robuste! Vom realiza mici proiecte individuale sau de echipă pe platforma ARDUINO.

Algoritmi avansați

Acest modul va fi unul de prim interes pentru întreg cursul. Vom prezenta algoritmii care se aplică asupra vectorilor și matricilor, insistând asupra eficienței acestora și a detaliilor de implementare și testare. Acest modul este corespunzător ultimelor două probleme din examenul de bacalaureat.

Funcții și Recursivitate

În cadrul acestui modul vom explica cum se transmit parametrii unei funcții, respectiv transmiterea prin referință și prin valoare a parametrilor. Ne vom concentra apoi pe structurile recursive, și vom detalia modul de funcționare al funcțiilor recursive.

Bactracking & Divide et Impera

Domeniul tehnicilor de programare va fi ilustrat în mod teoretic și practic, fiind o competență importantă cerută. Vom explica principalele tehnici de programare: algoritmul lui Lee, Bactracking, Divide et Impera, Greedy, programarea dinamică.

Elemente de combinatorică

Datele le vom strucura sub forma unor containere pe care vom aplica diferite operații de grupare și calcul. Vom explica cum se pot realiza produse carteziene, permutările, combinările și aranjamentele asupra acestor containere. Vom insista mai mult asupra aspectelor teoretice, dar vom realiza și proiecte simple.

Grafuri și Arbori

Vom prezenta conceptele de lista, stiva, grafuri (orientate/neorientate), arbori din prisma teoretică mai mult. Vom explica terminologia, proprietățile și metodele de reprezentare specifice. Parcurgerea acestor structuri de date, și 2-3 exemple practice de cod vor fi ilustrate pentru aceste tipuri de containere.Cursuri acreditate

Cursurile IT LABS sunt certificate în România, Uniunea Europeană, și de asemenea în SUA și Canada.

Citește aici despre cursurile și certificatele obținute!

Mentorat IT LABS

Cursurile IT LABS sunt dezvoltate pe baza conceptului de mentorat. Din dorința unor cursuri de calitate formăm echipe de studiu de 5-6 persoane. Mentorii IT LABS sunt persoane cu experiență în industria IT, nu teoreticieni, care transmit cursanților pasiunea unui început de carieră în domeniul IT. Avem traineri acreditați MICROSOFT/COMPTIA.

Mediu dinamic si stimulativ

Vom deprinde cursanții noștri cu lucrul în mod Agil, vom ajuta cursanții să înțeleagă rolul lor în cadrul unei echipe. Vom responsabiliza tinerii cursanți, le vom explica cum termenele de realizare a taskurilor și proiectelor trebuie respectate, și multe altele!Trainer

Cursurile noastre, sunt tinute de traineri cu experienta academica dar si industria software. Experienta de peste un deceniu in training-uri tinute in Romania, Europa si America de Sud o vom impartasi cu dumneavoastra!

Ovidiu Aritoni

Trainer, Software Developer

Ovidiu Aritoni, lucrează din 2005 în dezvoltare software și învatămant superior. A lucrat în cadrul unor proiecte de cercetare europene, în mediul academic și de asemenea în industria software, în Franța, Germania. Din 2014 este colaborator Americas Petrogas (Argentina). Este pasionat de drumeții montane.

Sorin Chis

Trainer

Chiș Sorin, creativ și inventiv, capabil să se adapteze la prioritățile în schimbare, cu interes pentru tehnologie. Pana in prezent are o experiență bogată în limbajul de programare Java cat și a dezvoltării de aplicații pe platforma Android. Pasionat de geografie și muzică buna.

Sergiu Marta

Trainer, Software Developer

Sergiu este absolvent al Universitatii "Politehnica". A lucrat la Continental si momentan este dezvoltator software la Schaeffer SSI. Este interesat de Bussines Intelligence si dezvoltare software. Este pasionat de economie si politici financiare. Are un puternic simt al responsabilitatii si un deschizator de drumuri.

Ai nevoie de detalii?

Suntem pe strada I. Budai-Deleanu nr.13

0728 433 466

Suna acum pentru detalii!