Înscrie-te acum!

IT LABS Research & Development este o companie software din Timişoara / România care furnizează servicii de training și formare profesională pentru adulți.

Cursul de Java și Web Development este un curs mixt, destinat acelor persoane care au cunoștințe tehnice legate de programare, dar doresc să se perfecționeze pentru a se integra pe piața muncii în poziții avansate, nu doar de junior developer. De asemenea cursul vine în continuarea unui curs de introducere în Java și programare. Orice persoana care are cunoștințe elementare de programare, și stăpânește un limbaj orientat obiect precum C++, Java, C# sau Python poate aplica la acest curs.

Spre deosebire de alte cursuri, procedura de admitere este diferită: vom evalua cunoștințele dumneavoastră de programare structurată și orientată obiect. Dorim să ne asigurăm că faceți o alegere potrivită și cursul vă va ajuta să creșteți.

Cursul se bazează pe Java9, ultima versiune de Java introdusă în toamna anului 2017. Vom prezenta cum să realizați partea de backend a unei pagini web folosind infrastructura pusă la dispoziție de limbajul Java. Persistența datelor o vom realiza cu ajutorul fișierelor XML sau JSON, și de asemenea a bazelor de date. Limbajul JAVASCRIPT îl vom învăța mai mult pentru a oferi suport în dezvoltarea aplicațiilor cu ANGULAR. ANGULAR este utilizat adesea pentru interfațarea cu baze de date nerelaționale precum MongoDB care utilizează intensiv JSON.

Cursul nu tratează în detaliu problematica specifică HTML și CSS și nici cea a bazelor de date. Compoziția și structura unei pagini web și alte probleme de design web nu vor fi tratate în acest curs. Rolul acestui curs este de vă ajuta în definirea funcțională și de back-end a unui site web robust. De altfel și într-o companie software există specialist care se ocupă cu programarea sistemelor software, și altele care se ocupă cu realizarea de interogări și configurarea bazei de date, unul pentru design și compoziție grafică. IT LABS oferă de asemenea curs de Baze de date, și curs de Baze de date NoSQL, sau curs de FrontEnd Development.
Despre Curs

Luni şi Vineri*, 18:00 - 20:00

Programul este orientativ şi se fixează cu fiecare student în parte!

Durată: 16 săptămâni

Volum de studiu: 102 ore

32 ore de curs

32 ore studiu practic în echipe de câte 3-4 persoane

32 ore studiu online si proiect de echipa

6 ore de tutorat

Număr studenţi la orele de curs: 8-10

Număr studenţi la orele de studiu practic: 3-4

Taxa:

4400 Ron Plată în patru rate - 1100 Ron/rata

4200 Ron Plată integrală


Echipamente: laptop personal


Următorul curs:
28 ianuarie 2018

Oferta IT LABS

Cursul pe care îl oferă IT LABS Akademy este un curs în format unic, în Romania prin abordare, cunoștințe și valoare, consecință a unei experiențe de peste un deceniu.

Curicula unicat

Programul nostru de studiu este unicat în România, întrucât pune accentul pe învățarea programării orientate obiect, a paradigmei funcționale și nu doar pe învățarea limbajului. Mai exact veți învăța mai întâi cum să proiectați o aplicație cu interfață grafică. Vom cotinua cu a vă explica ce înseamnă programare funcțională în acest limbaj de programare. Cursul pune accent pe dezvoltarea abilităților algoritmice. Învățarea limbajului va fi strâns legată apoi de proiecte care să vă inițieze în universul Java.

Grupe de studiu

Suntem singurul centru de training din România în care studiul practic se face în echipe mici de 3-4 persoane. Cursul este organizat în felul urmator:

 • Curs ... în grupe de 8-10 persoane.

 • Studiu practic ... în grup de 3-4 persoane.

Organizarea cursului

Cursul este structurat astfel:

 • Curs (2 ore) în care vor fi prezentate concepte și noțiuni, studii de caz.

 • Teme individuale (4-6 ore), unde veți avea de implementat și rezolvat individual diferite programe.

 • Studiu practic (2 ore), unde veți avea ocazia de a putea discuta cu un trainer despre neclarități și probleme, respectiv veți realiza studii de caz.

 • Test (2 ore), unde săptămânal vor fi evaluate cunoștințele dumneavoastră

De ce să alegeți IT LABS AKADEMY

 • Proces riguros de admitere.
 • Studiu în echipe mici de 3-4 persoane, pentru sesiunile de mentorat și activități practice.
 • Sesiuni de studiu teoretic realizate în mod interactiv, în grupe de 10-12 studenți.
 • Experiență de peste un deceniu.
 • Prețuri competitive.
 • Cursuri online.
 • Tutoriat și monitorizare permanentă a progresului.
 • Teme și proiecte de studiu individual sau colective.
 • Consiliere și orientare în carieră.
 • Studenții cu performanțe deosebite vor avea gratuitate.
 • Oferte de stagiu de practică pentru cei mai buni studenți.
 • Ateliere de dezvoltare a abilităților analitice și inginerești.
 • Cursuri gratuite de engleză profesională.

Programă curs

Cursul de Java și Baze de date este un curs mixt, destinat acelor persoane care au cunoștințe tehnice legate de programare, dar doresc să se perfecționeze.

Responsive image

Clase Template și Containere Java

Cursul va începe cu prezentarea câtorva structuri de date precum liste, arbori, grafuri, mulțimi. Este necesar să studiem astfel de structuri de date întrucât datele care urmează să fie colectate din bazele de date vor fi păstrate în astfel de structuri de date. Veți învăța cum funcționează astfel de containere, și cum să le utilizați în aplicația dumneavoastră. Atunci când structurile de date furnizate de librăriile JAVA nu sunt suficiente, va trebui să vă definiți propriul dumneavoastră container, astfel că vă vom învăța să programați și clase template. Acest prim modul se va încheia cu realizarea unui proiect simplu care va prelua date din fișiere și va opera apoi prelucrări elementare asupra datelor.

HTML & Java Servlets

Servletrurile Java sunt folosite pentru a genera în mod dinamic pagini web. Vom defini așadar pagini web cu ajutorul HTML și vom prezenta în rezumat CSS3. Vom detalia modul în care se poate lucra cu datele preluate dintr-un document WEB cu ajutorul DO-GET sau DO-POST. Vom exemplifica și folosi sesiuni. Modulul se va finaliza cu un studio de caz simplu..

Baze de date & DAO

În cadrul acestui modul vom prezenta în rezumat cum se lucrează cu bazele de date din JAVA folosind JDBC. Ne vom conecta la o baza de date, și vom extrage date de acolo pe care apoi le vom stoca într-un Repository. Vom implementa operațiile CRUD asupra datelor stocate într-o baza de date. Capitolul se va finaliza cu implementarea unui manager DAO utilizând JDBC și Connection Pools..

XML & JSON

Aplicațiile moderne utilizează intensiv cantități imense de date. Aceasta a necesitat regândirea modelului relațional, și folosirea unor noi modele de date precum cele neralaționale. În acest sens vom prezenta cum se poate procesa și folosi pentru stocare de date fișiere XML . După ce ați înțeles structura unui document XML vom învăța să folosim JSON. Capitolul se va finaliza cu o introducere cu privire la modul de lucru cu MongoDB.

JSP

Crearea de pagini web dinamice se poate realiza cu ajutorul JSP. Vom prezenta sintaxa și cum puteți realiza pagini web care să răspundă necesităților dumneavoastră utilizând JSP. Vom folosi JSP pentru a genera structuri complexe de pagini web care să funcționeze cât mai independent posibil.

JavaScript & Angular

Limbajul JAVASCRIPT este un limbaj asemănător limbajului JAVA, însă prezintă numeroase diferențe pe care le vom ilustra în cursul nostru. Vom insista în special pe DOM și pe tratarea interacțiunii cu utilizatorul. Odată ce veți stăpâni JAVASCRIPT la nivel elementar vom prezenta frameworkul ANGULAR. Acest framework este folosit în special pentru a interacționa cu success în cadrul aplicațiilor MVC sau MVVM.

Studiu de caz: aplicație de evidență a salariaților.

Studiu de caz: aplicație de gestiune a bug-urilor.

Proiecte și Teme

Temele noastre le veți primi pe fișe, sau pe email. Întotdeauna vom alege modalitatea cea mai facilă de transmitere a temelor dumneavoastră. Temele conțin exerciții simple de scris bucăți de cod, sau exerciții în care să schematizați sau să prezentați idei despre scrierea codului. Este de preferat ca acasă să utilizați un IDE cât mai elementar, care să vă permită să scrieți cât mai mult cod singur și fără ajutor. Vor exista și teme în cadrul cărora va trebui să corectați cod sursă, dar și exerciții care vă vor ajuta să consolidați cunoștințele teoretice acumulate.

Proiectele realizate în cadrul programului de pregătire IT LABS ACADEMY sunt componente importante în dezvoltarea dumneavoastră profesională. Din experiența didactică și de cercetare de peste un deceniu de activitate, am realizat că acestea sunt asemenea cremei cu care se umple un tort: degeaba blatul este delicios dacă crema nu este delicioasă și dă aspect plăcut tortului. Analog, cunostințele dumneavoastră sunt feliile de blat delicioase, dar este nevoie de un proiect-cremă care să vă reprezinte și să arate potențialul dumneavoastră. Acestea au rolul de a sintetiza informațiile acumulate, dar ceea ce este cel mai important reprezintă rampa dumneavoastră de lansare în industria IT. Cea mai frecventă întrebare a intervievatorilor, este: explicați-ne ce proiecte ați realizat !? iar noi vă vom ajuta să aveți un răspuns prompt și profesional la această întrebare.

La sfârșitul cursului, dar și pe parcurs studenții vor avea de realizat proiecte. Acestea vor viza materia parcursă până la acel moment, și deasemenea vor fi în concordanță cu nivelul dumeavoastră de cunoștințe. În atribuirea proiectelor vom ține cont pe cât posibil de interesele dumneavoastre personale, de hobby-urile și activitatea dumneavoastră curentă, de aceea comunicarea cu echipa IT LABS este foarte importantă. Temele proiectelor vor fi mici aplicații practice asemănătoare unor task-uri pe care le puteți primi în cadrul unei companii IT. Deasemenea proiectele vor avea legătură cu viața de zi cu zi, pentru a înțelege cum programarea se împletește armonios cu viața fiecăruia dintre noi. Există două tipuri de proiecte:

Deasemena la finalul cursului veți avea de realizat un proiect de absolvire. Acesta va fi realizat în mod individual, și va fi o sinteză a experienței acumulate în cadrul IT LABS Academy.Admiterea la cursurile IT LABS

Procedura de admitere la curs va dura 2-3 ore, și va fi compusă din două părți:

Trainer

Cursurile noastre, sunt ținute de traineri cu experiență academică dar și în industria software. Experiența de peste un deceniu în training-uri ținute în România, Europa și America de Sud o vom împărtăși cu dumneavoastră!

Ovidiu Aritoni

Trainer, Software Developer

Ovidiu Aritoni, lucrează din 2005 în dezvoltare software și învățământ superior. A lucrat în cadrul unor proiecte de cercetare europene, în mediul academic și deasemenea în industria software, în Franța și Germania. Din 2014 este colaborator Americas Petrogas (Argentina). Este pasionat de drumeții montane.

Sorin Chiș

Trainer

Chiș Sorin, creativ și inventiv, capabil să se adapteze la prioritățile în schimbare, cu interes pentru tehnologie. Până în prezent are o experiență bogată în limbajul de programare Java cât și a dezvoltării de aplicații pe platforma Android. Pasionat de geografie și muzicăSergiu Marta

Trainer, Software Developer

Sergiu este absolvent al Universitații "Politehnica". A lucrat la Continental și momentan este dezvoltator software la Schaeffer SSI. Este interesat de Bussines Intelligence și dezvoltare software. Este pasionat de economie și politici financiare. Are un puternic simț al responsabilității și un deschizător de drumuri.

Contact Info

IT LABS Research & Development

str. I. Budai-Deleanu 13
Timișoara 300146, Romania
P: (40) 356-800009
P: (40) 728-433466


Întrebări frecvente

Cum pot întreba anumite lucruri în cazul în care nu le înțeleg ?

Vei avea acces la grupul secret de pe Facebook unde voi fi activ împreună cu întreaga comunitate și de asemenea, via platformei educaționale la care vei avea acces.


Cum se poate plăti cursul?

Cursul se va putea plăti prin:

 • Card bancar
 • Numerar la sediul IT LABS RD
 • Transfer bancar
 • Depunere numerar în contul IT LABS RD
 • Plata online (în curand)

Cursul se poate plăti în rate?

Cursul se poate plăti integral, și veți beneficia de o reducere de 3% din prețul de 3700 de lei al cursului. Sau se poate plăti în două rate egale de 1850 lei, fiecare.


Dacă nu am experiență în programare se poate participa?

Cursul se poate parcurge de către orice persoane, indiferent de nivelul anterior de cunoștinte în domeniu. Datorită structurării laboratoarelor pe gurpuri mici de 3-4 persoane, ne vom putea adapta orele de laborator cunoștințelor dumneavoastră, în sensul că vom crea echipe omogene, cu persoane care nu au nici un fel de cunoștințe în domeniu.


Cursurile se țin în sala de curs?

Cursul de Java și Baze de date se ține doar în sala de curs.


Ce vor conține cursurile?

Cursul de Java și Baze de date va avea o parte în care se vor explica concepte, noțiuni, algoritmi și scheme, care apoi se vor exemplifica de atâtea ori cât este necesar pentru a vă lămuri cu privire la ele. Aceste cursuri vor fi interactive, cursanții dovendindu-și spiritul critic. De partea cealaltă vor exista laboratoare, unde cursanții vor implementa cele studiate și vor putea fi consiliați de mentorul lor. Din partea centrului de training vei primi materialele necesare, suport de curs atât în format fizic cât și electronic via platformei educaționale IT-LABS.


Care este orarul după care se țin cursurile?

Cursul de Java și Baze de date va avea o parte comună pentru studenții care se va ține în timpul saptămânii, fie în intervalul 17:30 - 19:30 fie 19:40 - 21:40. Laboratoarele se vor ține în cursul săptămânii, sau sâmbătă / duminică în funcție de preferințele cursanților. Ca să vezi cu exactitate orarul cursurilor și laboratoarelor te rog ia legatura cu secretariatul IT LABS la 0728.433.466 sau trimite un email la contact@it-labs.ro.

Ce se intamplă dacă este sărbătoare legală în ziua de curs / laborator?

Cursul / Laboratorul se va replanifica la o nouă dată, de comun acord cu trainerul și crusanții.


Cum mă pot înscrie la acest curs?

Cursul de Java și Baze de date are o adresabilitate foarte largă. Pentru a te înscrie la curs va trebui să vii la sediul IT-LABS unde vom stabili clar dacă un astfel de curs este potrivit pentru tine. Noii cursanți trebuie să își aloce aproximativ două ore, pentru a răspunde chestionarelor noastre, astfel încât să putem decide împreună dacă poți fi admis la un astfel de curs. Nu te speria, vor fi întrebări simple care au în vedere nivelul de cunoștințe de limba engleză, înclinarea ta spre domeniul ingineriei software și abilitățile analitice.


Ce anume trebuie să aduc atunci când mă înscriu la curs?

E de preferat să aveți cartea de identitate, sau un document de identitate valid (pașaport, permis de conducere), pentru a putea încheia contractul de studii și o adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că sunteți clinic sănătos pentru a vă putea înscrie la curs.


Cum se finalizează cursul?

Cursul de Java și Baze de date se va finaliza printr-un examen scris cu durata de 3 ore, și prezentarea unui proiect final realizat în ultimele săptămâni. La finalizare veți primi o diplomă IT-LABS, și o foaie matricolă care va ilustra cunoștintele și abilitățile acumulate, împreună cu notele obținute pe parcursul cursului. Săptămânal veți avea de realizat teme care vor fi evaluate, și de asemenea va trebui tot săptămânal să răspundeți la întrebările unui test din materia parcursă.


Voi avea garantat un job dorit?

Totul depinde de efortul pe care îl depuneți în dezvoltarea personală, noi vom face tot posibilul ca asimilarea cunoștințelor să fie plăcută și interactivă.


Până când pot să mă înscriu la curs?

Înscrierile se pot face până la data începerii cursului.


Dacă am ratat perioada cursului pe care îl doream, când voi putea să îl dau din nou?

Puteți încerca un alt curs sau puteți să așteptați data următoare care va fi afișată pe site. Deasemenea puteți să vă abonați la noi pentru a primi ultimele noutăți.


Cum voi știi să aleg cursul potrivit pentru mine?

IT LABS vă oferă posibilitatea de a da un test în urma căruia, împreună cu trainerul, se va decide care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Ai nevoie de detalii?

Suntem pe strada I. Budai-Deleanu nr.13

0728 433 466

Sună acum pentru detalii!